για &

Δραστηριότητες

Αηδόνια - Κόρθι - Μουσιώνας - Π.Μεριά - Μονή Τρομαρχίων


Αφετηρία της πορείας και μόλις λίγα λεπτά από τα studios, είναι τα Πέρα Αηδόνια. Σε τούτο το αρχοντοχώρι του Κορθίοιυ με το επιβλητικά πυργόσπιτα, θα περάσουμε πρώτα από την ολομάρμαρη πηγή, (αρχαίο τέμπλο του ναού των Αγίων Πάντων)σε τοπίο ιδιαίτερου κάλλους.

Συνεχίζοντας η διαδρομή συναντά τους ιστορικούς ναούς Αγίων Πάντων (ξυλόγλυπτο τέμπλο-τέλη 18ου αιω.) κ Αγίων Σαράντα με αξιόλογο μουσείο εκκλησιαστικών κειμηλίων.
Θα περάσουμε από σπάνιας κατασκευής λοξό τοξωτό γεφύρι, και διασχίζοντας το καθαυτό Κόρθι θα οδηγηθούμε στο συγκρότημα της Σχολής Αγίας Τριάδας. Θα αφήσουμε πίσω μας το Κόρθι και θα περάσουμε τα χωριά Πάνω Μουσιώνα, μνημειακό σύνολο σήμερα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής με μεσαιωνικές καταβολές Αμονακλειού, Χαλκαίο, Νιώνα, Μακρυδιάνο θα φτάσουμε στο ορμητικό ρέμα του Μπουρού που πλαισιώνεται από συγκρότημα νερομύλων σε περιβάλλον άγριας γοητείας. Το μονοπάτι βγαίνει σε αμαξωτό, με θέα τις δυτικές ακτές. Η κατάληξη γίνεται στην απόκρημνη τοποθεσία της Μονής Τρομαρχιανών (ξυλόγυπτο τέμπλο και εικόνες του 18ου αιώνα)επιφανούς και σημαίνοντος κορθιανού προσκυνήματος. ( η διαδρομή αυτή δεν είναι σηματοδοτημένη).

Σε μια περίοδο που όλοι έχουμε ανάγκη από αποδράσεις εκτός πόλης για να ξεφύγουμε από την ένταση της καθημερινότητας, σας προτείνουμε μια ποιοτική δι-έξοδο στον καθαρό αέρα, με πολύ ελεύθερο χρόνο για ξεκούραση, αλλά και ασκήσεις σωματικής επίγνωσης, αποτοξίνωσης και αποφόρτισης των εντάσεων με το σύστημα θεραπείας QIGONG (τσικόνγκ), με ρίζες στην παραδοσιακή κινέζικη ιατρική. Είναι η τέχνη και ταυτόχρονα η επιστήμη που χρησιμοποιεί τεχνικές αναπνοών, απαλές κινήσεις και διαλογισμό για να καθαρίσει, να ενδυναμώσει και να ενισχύσει την κυκλοφορία της ζωτικής μας ενέργειας σε σώμα και νου.

Περιλαμβάνει τόσο δυναμικές όσο και απαλές τεχνικές που μπορούν να εξασκηθούν από οποιονδήποτε, σε οποιαδήποτε ηλικία ανεξαρτήτου σωματικής κατάστασης.
Η μεγάλη ποικιλία από πρακτικές δίνει τη δυνατότητα προσαρμογής στις ατομικές ανάγκες του καθενός.
Η εξάσκηση γίνεται συνήθως νωρίς το πρωί είτε νωρίς το απόγευμα και διαρκεί 1,5 ώρα, κατόπιν ραντεβού, σε ατομικές ή ομαδικές συνεδρίες.
Συνδυάστε τις διακοπές σας με ένα πρόγραμμα ευεξίας, υγείας και εσωτερικής ηρεμίας.

Επίσης, εισαγωγή στο Τaiji chuan σε οργανωμένα 3ή5/ήμερα σεμινάρια. Επικοινωνήστε μαζί μας για πληροφορίες.
ESPA