για &

Τοποθεσία

Κόρθι - Άνδρος - Nicolas Hotel Apartments

Κόρθι - Άνδρος

Στο Κόρθι, στην όμορφη Άνδρο βρίσκεται το ξενοδοχείο μας. Χτισμένο αμφιθεατρικά σε μια καταπληκτική τοποθεσία με θέα το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου, συνδυάζει αρμονικά την απλότητα του νησιωτικού τοπίου με την μοντέρνα πολυτέλεια!

Κόρθι - Άνδρος

Το Κόρθι βρίσκεται στο νότιο τμήμα της Ανδρου. Διασχίζεται από δύο ορεινούς όγκους, τους Γερακώνες στα βόρεια (που αποτελεί και το φυσικό όριο με το Δήμο Ανδρου) και τη Ράχη νοτιότερα. Ανάμεσά τους υπάρχει η εύφορη κοιλάδα του Κορθίου, αλλά και το επιβλητικό φαράγγι στα Διποτάματα, με τα άφθονα τρεχούμενα νερά και τους πολυάριθμους νερόμυλους. Στην περιοχή δεσπόζει το Κάστρο Φανερωμένης, παλιά μεσαιωνική οχύρωση, με εντυπωσιακή θέα στο Αιγαίο πέλαγος.

Στην περιοχή θα βρείτε πολλές όμορφες αμμουδερές παραλίες, με πιο γνωστή Της Γριάς το Πήδημα. Με σκάφος ή περπατώντας θα μπορέσετε να βρείτε ακόμη περισσότερες ερημικές παραλίες, μιάς και η ακτή που περιβάλλει την περιοχή είναι διάσπαρτη από μικρούς και μεγάλους όρμους.

Ακολουθώντας τα παλιά μονοπάτια θα δείτε ανεμόμυλους και νερόμυλους, περιστεριώνες, μοναστήρια και ξωκλήσια, γεφύρια, όμορφα αρχοντικά με λουλουδιασμένα μπαλκόνια και καταπράσινους κήπους.

Nicolas Hotel Apartments 1
Nicolas Hotel Apartments 2
Nicolas Hotel Apartments 3
Nicolas Hotel Apartments 4

Αηδόνια - Κόρθι - Μουσιώνας - Π.Μεριά - Μονή Τρομαρχίων


Αφετηρία της πορείας και μόλις λίγα λεπτά από τα studios, είναι τα Πέρα Αηδόνια. Σε τούτο το αρχοντοχώρι του Κορθίοιυ με το επιβλητικά πυργόσπιτα, θα περάσουμε πρώτα από την ολομάρμαρη πηγή, (αρχαίο τέμπλο του ναού των Αγίων Πάντων)σε τοπίο ιδιαίτερου κάλλους.

Συνεχίζοντας η διαδρομή συναντά τους ιστορικούς ναούς Αγίων Πάντων (ξυλόγλυπτο τέμπλο-τέλη 18ου αιω.) κ Αγίων Σαράντα με αξιόλογο μουσείο εκκλησιαστικών κειμηλίων.
Θα περάσουμε από σπάνιας κατασκευής λοξό τοξωτό γεφύρι, και διασχίζοντας το καθαυτό Κόρθι θα οδηγηθούμε στο συγκρότημα της Σχολής Αγίας Τριάδας. Θα αφήσουμε πίσω μας το Κόρθι και θα περάσουμε τα χωριά Πάνω Μουσιώνα, μνημειακό σύνολο σήμερα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής με μεσαιωνικές καταβολές Αμονακλειού, Χαλκαίο, Νιώνα, Μακρυδιάνο θα φτάσουμε στο ορμητικό ρέμα του Μπουρού που πλαισιώνεται από συγκρότημα νερομύλων σε περιβάλλον άγριας γοητείας. Το μονοπάτι βγαίνει σε αμαξωτό, με θέα τις δυτικές ακτές. Η κατάληξη γίνεται στην απόκρημνη τοποθεσία της Μονής Τρομαρχιανών (ξυλόγυπτο τέμπλο και εικόνες του 18ου αιώνα)επιφανούς και σημαίνοντος κορθιανού προσκυνήματος. ( η διαδρομή αυτή δεν είναι σηματοδοτημένη).

Σε μια περίοδο που όλοι έχουμε ανάγκη από αποδράσεις εκτός πόλης για να ξεφύγουμε από την ένταση της καθημερινότητας, σας προτείνουμε μια ποιοτική δι-έξοδο στον καθαρό αέρα, με πολύ ελεύθερο χρόνο για ξεκούραση, αλλά και ασκήσεις σωματικής επίγνωσης, αποτοξίνωσης και αποφόρτισης των εντάσεων με το σύστημα θεραπείας QIGONG (τσικόνγκ), με ρίζες στην παραδοσιακή κινέζικη ιατρική. Είναι η τέχνη και ταυτόχρονα η επιστήμη που χρησιμοποιεί τεχνικές αναπνοών, απαλές κινήσεις και διαλογισμό για να καθαρίσει, να ενδυναμώσει και να ενισχύσει την κυκλοφορία της ζωτικής μας ενέργειας σε σώμα και νου.

Περιλαμβάνει τόσο δυναμικές όσο και απαλές τεχνικές που μπορούν να εξασκηθούν από οποιονδήποτε, σε οποιαδήποτε ηλικία ανεξαρτήτου σωματικής κατάστασης.
Η μεγάλη ποικιλία από πρακτικές δίνει τη δυνατότητα προσαρμογής στις ατομικές ανάγκες του καθενός.
Η εξάσκηση γίνεται συνήθως νωρίς το πρωί είτε νωρίς το απόγευμα και διαρκεί 1,5 ώρα, κατόπιν ραντεβού, σε ατομικές ή ομαδικές συνεδρίες.
Συνδυάστε τις διακοπές σας με ένα πρόγραμμα ευεξίας, υγείας και εσωτερικής ηρεμίας.

Επίσης, εισαγωγή στο Τaiji chuan σε οργανωμένα 3ή5/ήμερα σεμινάρια. Επικοινωνήστε μαζί μας για πληροφορίες.
Η Άνδρος και τα μονοπάτια της

Τα μονοπάτια της Άνδρου αποτελούν κομμάτι της ιστορίας του νησιού.

Απευθύνονται σε όσους αγαπούν την πεζοπορία και την περιπλάνηση στη φύση. Το νησί μας, η φύση κι ο πολιτισμός του καλεί όλους εκείνους που έχουν πάθος με το περπάτημα και την περιπλάνηση, στο βουνό, στα ποτάμια, στις πηγές ακόμα και στις άγνωστες αρχαιότητες. Περιπλανηθείτε στα γραφικά μονοπάτια και απολαύσει τα πάντα: Παλαιά γεφύρια, νερόμυλους, κοιλάδες ακόμη και μικρούς καταρράκτες! Μπορείτε ακόμα να περπατήσετε δίπλα σε ποταμάκια που θα βρείτε στα Άχλα, στη Βόρη και στη Πυθάρα, ενώ αν θέλετε έχετε και την δυνατότητα να θαυμάσετε τις ξερολιθιές αλλά και να απολαύσετε την μοναδική θέα, καθώς κάποιες από τις διαδρομές φθάνουν σχεδόν στην κορυφογραμμή των ορεινών όγκων του νησιού.